Postavite MeteoAdriatic prognozu na vaš web

Našu tabeliranu prognozu možete besplatno preuzeti i koristiti na vašem web siteu. Primjer kako to izgleda na drugim web siteovima možete pogledati ovdje:

http://www.ebibinje.net/vremenska-prognoza/

Postavljanje je vrlo jednostavno i ne zahtijeva više od par minuta posla. Dovoljno je da na mjesto gdje želite da se pojavi tablica s trodnevnom vremenskom prognozom za željeno mjesto s našeg popisa podržanih lokacija, postavite ovakav html kod:

<iframe width="100%" height="530" scrolling="no" frameborder=0 src="http://meteoadriatic.net/prognoza/tablice/Bibinje.php">

Pritom je bitno, da bi tablica izgledala ispravno, da raspoloživa širina prostora gdje postavljate tablicu bude cca 620 pixela ili više, inače će doći do razdvajanja duljih riječi na više dijelova. Potrebna visina prostora je oko 530 pixela. Također je nužno da promijenite naziv lokacije iz linka (u gornjem primjeru “Bibinje”) u naziv vaše odabrane lokacije. Točni nazivi lokacija vidljivi su iz adrese (URL) naših tablica, npr. za Otočac:

http://www.meteoadriatic.net/prognoza/tablice/Otocac.html

pa je prema tome za Otočac, potreban link u kodu:

http://meteoadriatic.net/prognoza/tablice/Otocac.php

U iframe kodu možete mijenjati parametre prema potrebi. Npr. visinu (parametar height) je moguće smanjiti i na nešto manje od 530 pixela, ali i povećati prema želji. Promjenom parametra width, mijenjate širinu tablice u odnosu na raspoloživ prostor na web stranici. Ako kojim slučajem želite postaviti tablicu u manji prostor, možete upotrijebiti klizače, tako da ćete umjesto scrolling=”no” postaviti scrolling=”yes”. Možete se igrati i sa rubom (frameborder), a isto tako i dodavati druge željene parametre prema html sintaksi, kako bi što bolje uklopili tablicu u vaš web site. Više informacija o opcijama možete pročitati ovdje: http://www.w3schools.com/tags/tag_iframe.asp

Popis svih podržanih lokacija trenutačno se nalazi na naslovnoj stranici http://www.meteoadriatic.net

Preuzimanjem prognoze, slažete se sa sljedećim uvjetima korištenja:

Usluga je besplatna i zbog toga se MeteoAdriatic odriče svake odgovornosti za bilo kakav problem koji može nastati uslijed korištenja ovog produkta na vašem web siteu. Prognoza je izravan produkt numeričkog modela i nije editirana od strane prognostičara. Prognoza se obnavlja jednom dnevno u kasnim jutarnjim satima, ali ne garantiramo svakodnevno obnavljanje jer su moguće tehničke poteškoće. Prognoza je neminovno podložna greškama u prognoziranim parametrima. Ne jamčimo pružanje nikakve tehničke podrške. Nije dozvoljeno uklanjati link (C) MeteoAdriatic iz tablice. Izgled tablice i prognozirani parametri podložni su mogućim promjenama bez najave.